Stresszkezelés az irodában | Media-Press

Kreatív nyomda és kötészet

  • Media-Press 91 Kft.

Stresszkezelés az irodában

2-stress

A stressz az egyik vezető oka a betegségek kialakulásának, a munkából való kiesésnek. Szinte világjárvány, éppen ezért nagyon fontos, hogy foglalkozzunk a mérséklésével. Magyarországon minden második munkavállaló stressz-hatásnak van kitéve.

Mit szólna, ha a munkahelyén elérhetőek lennének olyan módszerek, amelyek napi szinten segítenék a stressz kezelésében és leküzdésében? Mondjuk egy stresszkezelő naptár formájában.

Veszélyes a stressz a munkahelyen

Gyakran hallhatjuk kollégáktól, ismerősöktől, hogy stresszesek egy feladat, határidő vagy éppen a főnök megjegyzése miatt és sajnos a munkahelyi stressz miatti egészségi problémák az utóbbi években emelkedő tendenciát mutatnak. A WHO előrejelzése szerint 2020-ra a depresszió lesz a munkaképtelenség második leggyakoribb oka. A téma fontosságáról tanúskodik az is, hogy Angliában a munkahelyi stressz miatt évente 60 millió munkanap esik ki, ami több, mint bármely más betegség miatt! Németországban a munkahelyi stressz okozta problémák kb. 2 millió munkavállalót érintenek. Hazánkban egyes felmérések szerint minden második (!) munkavállaló valamilyen fokú stressz-hatásnak van kitéve a munkahelyén.

Stresszkezelő naptár a munkahelyi segítség

Ez a naptár minden héten praktikus tanácsokat nyújt az egészség megőrzéséhez, a munkahelyen előforduló magas feszültségszint csökkentéséhez. Izgalmas, játékos várakozás a hét elején, milyen útmutatás kíséri végig a hetünket. A tanácsok könnyen elsajátíthatók, nem szükséges kivitelezésükhöz sok energia vagy anyagi ráfordítás. A naptár megszínesíti a szürke hétköznapokat is. Kényelmesen átlátható beosztás teszi lehetővé, hogy könnyen szervezhetővé tegye a napjait ezáltal is csökkentve a stresszt.

A képre kattintva megtekinthető a naptár webshopunkban.

Frissítő gyakorlatok naptár

Itt sem egyszerű naptárról van szó, hanem egy életreform naptárról, hiszen egy tucat gyakorlat segíti a szervezet egészségét. A fizikai test és az elme frissen tartására irányuló gyakorlatok támogatják az egészséges életmódot. Könnyen, egyszerűen elvégezhető átmozgató gyakorlatok összessége, amely után felfrissül a test, szellem, lélek. Minden korosztály számára megvalósítható. Irodai munka során hasznos útmutatás aktív szünetek beiktatásához, a derék kinyújtóztatásához, a szemek felfrissítéséhez, a karok átmozgatásához stb. Egyszerre is elvégezhetők a gyakorlatok, ha az egész test átmozgatása a cél, de lehet specifikusan pár gyakorlat kiválasztásával egy-egy területre is fókuszálni.

 

egeszsegmegorzo_naptar_media-press

A képre kattintva megtekinthető a naptár webshopunkban.

A stressz elkerülésére és egészségünk megőrzésére érdemes lépéseket tennünk. Remek segítség erre a sport, a relaxáció, a pozitív megerősítések, és ezek mellett egy naptár, amely helyettünk is tudja, mit érdemes tenni, hiszen az íróasztalon minden hétre tartogat egy stressz-kezelő és egészségmegőrző feladatot.

Kategória: Egyéb, Hírek Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com