Biztonsági eljárások a nyomtatásnál | Media-Press

Kreatív nyomda és kötészet

  • Media-Press 91 Kft.

Biztonsági eljárások a nyomtatásnál

Biztonsági megoldásaink alkalmasak érzékeny dokumentumok jogosulatlan másolás elleni védelmére. Ilyen dokumentumok például a kuponok, belépőjegyek, tanúsítványok. A csalás elkerülésére csupán alkalmaznia kell valamelyik – másolással szemben ellenálló – speciális képalkotó hatást, és máris egy extra biztonsági szintű és a hitelesített dokumentummal rendelkezhet.

Növelje dokumentumainak biztonságát titkosítás segítségével!


Felejtse el a jogosulatlan másolás miatti károkat!

Az alábbi titkosítási eljárások alkalmazásához speciális szoftver és hardver szükséges, ezért minimális az esélye a hamisításnak. Digitális nyomdagépünk és szoftver rendszerünk többféle ilyen eljárást képes alkalmazni. A dokumentumon titkosítással igény szerint fix, állandó adatot, vagy kapott adatbázis alapján perszonalizált, változó adatot is elhelyezhetünk. Az alábbiakban bemutatjuk titkosítási eljárásainkat.

 

Correlation Mark – speciális fólia segítségével olvasható szövegek


A Correlation Mark alkalmazása esetén a dokumentumon szereplő szöveg egy része csak egy speciális, “kulcs” fólia réteg ráhelyezése után válik olvashatóvá. A fólia megfordításával a szöveg is változhat. Extra szintű hitelesítést biztosít pl. sorsjegyekhez, meghívókhoz. Fekete-fehérben és colorban is alkalmazható.

 

Fluorescent Mark – UV fényben olvasható szöveg


A nyomtatott szöveg csak UV fényben látható.

 

InfraRed Text – infravörös kamerával látható szöveg


A szöveg csak sötétben, infravörös kamerával vagy szemüveggel olvasható el. Csak színes nyomatoknál alkalmazható.

 

GlossMark – csak súrlófényben olvasható szöveg


A szöveg szemből nem látható, csak súrlófényben, ferde megvilágításban válik olvashatóvá. Előnye az infravörös és UV-s megoldáshoz képest, hogy elolvasásához nem szükséges különleges fényforrás vagy eszköz. Színes nyomatoknál alkalmazható.

 

MicroText – rendkívül apró szöveg


A szöveg akár kisebb lehet, mint 1 pont méretű. Mikroszkopikus mérete miatt a dokumentum másolása lehetetlen. Csak nagyító alatt olvasható. Fekete-fehér és color nyomatoknál is alkalmazható, pl. számlák vagy kuponok másolás-védelmére.

Kategória: Egyéb, Hírek Címkék: , , , , , , , ,
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com